KRAV MAGA je praktičan I taktički system koji uči kako preduprediti, suočiti se I prevazići svaku vrstu nasilja I napada. Krav Maga priprema vežbače u oblastima samoodbrane, samozaštite, borbenih veština, kao I veštini odbrane drugih i sve to na jedinstven I razumljiv način.

1111

Krav Maga je sistem samoodbrane i borbenih veština nastao u Izraelu za potrebe Izraelskih Odbrambenih Snaga – IDF (Israel Defense Forces). U bukvalnom prevodu Krav Maga znači ”kontaktna borba“.

Krav Maga nije takmičarski sport, umesto toga to je moderan, praktičan I dokazan sistem samoodbrane zasnovan na posebnim principima I konceptima koji uključuju realne životne situacije. Sistem se lako uči i usvaja, a izvodi se prirodno i intuitivno. Krav Maga je u potpunosti zasnovana na nauci i jednostavnim, prirodnim, refleksnim pokretima.
Krav Maga je kreirana sa akcentom na postizanje visoke obučenosti i efikasnosti za kratak vremenski period.
Krav Maga se sastoji od različitih fizičkih tehnika, ali takođe ugrađuje u praktikanta jedinstven mentalni sklop stvoren da ojača borbeni duh. U treningu se primenjuju specifične metode kako bi se simulirao stres i kako bi se pripremili na surovost I realnost prave borbe za život. Krav Maga uključuje izazovne trening metode koje stavljaju pojedinca pod visok emocionalni I fizički stres. Metode su se pokazale kao efikasne u bezbroj pravih borbenih situacija.
Sistem neprestano dobija pohvale od eksperata borilačkih veština I onih koji svakodnevno koriste poput vojske, policije, bezbednosnih službi, telohranitelja upravo zbog svoje praktične primene i svog realističkog pristupa samoodbrani.
Krav Maga se koristi u najelitnijim specijalnim jedinicama u Izraelu i širom sveta. Krav Maga sistem je osnovao Imi Lihtenfeld, a dalje se razvijao i modifikovao od strane vrhunskih instruktora Internacionalne Krav Maga Federacije( IKMF ).